Siguranța fizică a omului este extrem de importantă într-o societate. Din acest motiv, de-a lungul timpului s-au încercat metode foarte variate prin care să se obțină o siguranță cât mai mare. Sisteme de alarmă, sisteme de supraveghere video, interfoane şi videointerfoane, toate reușesc să ofere un plus de securitate și toate contribuie la liniștea fiecărui om.

Sistemele de interfonie, care sunt atât de simple și atât de comune, oferă cea mai mare eficiență. Principalul beneficiu al acestor dispozitive este faptul că oferă control asupra persoanelor care vor să intre într-un bloc de apartamente. Ca utilitate generală, interfonul realizează o legătură audio între interiorul și exteriorul unei clădiri atunci când intervine o cerință de securitate sporita privind accesul într-o clădire sau o locație oarecare.

Instalarea unui sistem de interfonie sau videointerfonie este primul pas în asigurarea securităţii locuinţei.

Interfoanele şi videointerfoanele aduc un plus de securitate, dar şi un confort sporit pentru dumneavoastră. Ele sunt echipamente ce au evoluat continuu permiţând comunicarea audio cât şi video, la un preţ din ce în ce mai accesibil.

Interfoanele asigură o comunicaţie audio, iar videointerfoanele asigură în plus şi comunicaţie video, astfel fiind mai uşor de luat decizia de a permite sau nu accesul anumitei persoane. Un interfon de calitate îți va permite să selectezi în mod eficient persoanele care îți vor trece pragul casei, dar și să comunici mai rapid cu persoanele care sunt deja în locuința ta.

În funcție de opțiunile suplimentare pe care le oferă sistemul de interfonie, există modelul clasic și videointerfonul.

Modelul clasic permite transmiterea informației sonore și doar atât, persoana din exterior îl va putea folosi pe post de sonerie, având mai apoi posibilitatea de a spune cine este, și dacă este nevoie, motivul vizitei. Astfel poți să faci o selecție a persoanelor care vor să te viziteze și să eviți persoanele pe care nu le cunoști.

Videointerfonul funcționează ca un interfon normal, cu diferența că transmite și informație vizuală, pe lângă cea sonoră. Cu alte cuvinte, când cineva din exterior apelează interfonul, vei putea să vezi cine este acea persoană.

Să enumerăm câteva motive principale care favorizează instalarea unui videointerfon:

1. Accesul uşor și instant
Un videointerfon permite un acces rapid și ușor în incintă pentru proprietar sau persoanele cu acces. Este de ajuns să treci cartela prin dreptul panoului exterior și ușa se va deschide instant.

2. Posibilitatea de a vedea persoanele din exterior
Un videointerfon oferă nu doar posibilitatea de a comunica cu persoana din exterior înainte de a-i oferi acces, ci și de a o vedea în prealabil.

3. Posibilitatea de supraveghere
Majoritatea videointerfoanelor de pe piață au și funcție de supraveghere. Asta înseamnă că funcția video a interfonului poate fi acționată după dorința celui din interior și nu doar atunci când aparatul este apelat din exterior. Dacă se dorește, imaginile pot fi deasemenea stocate pe o memorie internă sau pe un card SD în funcție de modelul videointerfonului. Un videointerfon de calitate îți poate spori sistemul de securitate de acasă. Atunci când cineva sună la ușă, pe monitor îți apare imaginea celui care solicită accesul. Prin intermediul aceluiași post de interior poți comunica cu vizitatorul, iar printr-o apăsare de buton îi poți deschide ușa. Conectarea acestei camere la sistemul CCTV din interiorul casei tale este un mijloc de a-ți îmbunătăți securitatea.

4. Monitorizare copil
Pentru familiile conectate electronic în permanență la device-uri smart, sistemul interfon poate fi folosit pentru supravegherea camerei copilului. Cele mai simple dispozitive au doar opțiune audio, însă este suficientă pentru a auzi din altă cameră dacă bebelușul plânge sau are nevoie de ceva. Pe măsură ce alegi un aparat mai dezvoltat, poți să te bucuri de dotări superioare cum ar fi supraveghere video și comunicare cu copilul prin postul instalat în altă cameră sau chiar prin smartphone, de la distanță.

5. Acces de la distanță
Instalarea unui sistem de interfon pe care îl poți controla de la distanță prin intermediul calculatorului, al laptopului, al tabletei sau al telefonului inteligent îți poate aduce beneficii în ceea ce privește controlul persoanelor care primesc acces în casa ta. Spre exemplu, dacă o persoana ajunge la tine acasă înainte ca tu să te întorci de la serviciu sau în timp ce ești la cumpărături, cu ajutorul videointerfonului conectat la telefon îi poți deschide ușa prin telefon, de oriunde te-ai afla, iar în tot acest timp îl urmărești pe ecranul care înregistrează video.

Sistemele de interfon sunt disponibile într-o gamă variată de echipări, conectate prin fir, wireless, cu posibilitate de comunicare audio sau video, cu opțiuni de înregistrare și conectare la supravegherea casei. Toate acestea pentru confortul și siguranța ta și a familiei tale.

Pentru a te asigura că sistemul de interfon va funcționa corespunzător, este indicat să apelezi la un instalator profesionist. Acesta îți va spune care este locul potrivit pentru fiecare element și cele mai bune setări pentru interfon.

Atât varianta interfonului cât și cea a videointerfonului este foarte utilă în orice locație și n-ar trebui să lipsească. Țineți cont de necesitățile dumneavoastră și ale locației de amplasare și faceți alegerea cea mai potrivită!

Societatea Quick Service instalează sisteme de interfon şi videointerfon încă din anul 1999. În tot acest timp am dobândit experiența necesară să putem trata orice obiectiv care are nevoie de un sistem de control acces.

Prin intermediul echipei noastre puteți obține rapid o soluție tehnico-financiară potrivită cerinţelor dumneavoastră.

Întocmit,

Reprezentant Departament Interfonie
Iulia Petrea